Goji Beri

Antioksidan açısından zengin yiyecek ve içecekleri içeren bir pazarlama kategorisi (bilimsel olanın aksine) "süper yiyeceklerin" artan popülaritesine en son eklenen ürünlerdir. "Süper meyveler", olağanüstü antioksidan ve besleyici özelliklere sahip ve temel beslenmenin ötesinde fayda sağlayan meyvelere atıfta bulunmak için sıklıkla kullanılan bir ifadedir.  Çeşitli hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynayan antioksidanlar ve fitokimyasallar (bitkilerde bulunan çeşitli biyolojik olarak aktif bileşikler). 
Goji bitkisi, ekim yapıldığında ve budanırken tipik olarak 90 ila 180 cm uzunluğunda olan hafif dikenli, yaprak döken odunsu bir çalıdır, ancak bitkiler doğal hallerinde 365 cm yüksekliğe ulaşabilir. Goji, solanlı (domates veya patlıcangiller) bitki ailesinin bir üyesidir, bu nedenle kültürel ve beslenme ihtiyaçları benzerdir.

  1. Goji, tuzluluğu iyi tolere etmez ve yüksek verimli topraklarda verimli olarak büyür. 
  2. Tohumdan yetiştirilen bitki domates fidelerine görünüm olarak çok benzemektedirler. 
  3. Ekimden iki yıl sonra veya 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır. Tam verime tohumlamadan dört ila beş yıl sonra ulaşılacak.  
  4. Bitkiler ilkbaharın sonlarından yazın başlarına kadar çiçek açar ve meyveler yaz ortasında olgunlaşmaya başlar.
  5. Hasat elle tamamlanır, çünkü meyveler suyu sızdırır ve çürük veya ezilirse siyaha döner.  

Bizi Arayın
WhatsApp'tan Yazın